Bij een meesterlijke burger zoals de Maestro BBQ Barry horen tasty sides. Zoals deze krokante frietjes met knapperige spekjes en héérlijke witte BBQ-saus.
Voedingsinformatie
Voedingswaarde
Per 100g | Per product | Referentie opname (RI*) | |
---|---|---|---|
Energie | 1458 kJ (350 kcal) | 2254 kJ (541 kcal) | 27% |
Vetten | 23g | 36g | 51% |
Verzadigde vetten | 2.8g | 4.3g | 21% |
Koolhydraten | 29g | 44g | 17% |
Suiker | 1.3g | 2.1g | 2% |
Vezels | 3.3g | 5.2g | |
Eiwitten | 5.6g | 8.7g | 17% |
Zout | 1.2g | 1.8g | 30% |
* Wat is dit?
Alle dranken- en voedselbedrijven in Europa berekenen de nutritionele waarden op basis van een volwassene: 2000 Kcal of 8400 KJ is. Dit is enkel een gemiddelde en de hoeveelheid energie die je nodig hebt kan variëren afhankelijk van leeftijd, geslacht en fysieke inspanning. Traditioneel zouden mannen een hoger RI hebben dan vrouwen.
Bij McDonald’s wordt op de verpakking de nutritionele informatie vermeld. Bij tijdelijke producten is dat soms niet het geval.
Allergenen
Meer informatie over allergenen
De allergenen informatie omvat de 14 belangrijkste allergenen, conform de Europese reglementering. Het overzicht wordt opgesteld op basis van standaard productsamenstelling en productinformatie van onze leveranciers omtrent hun ingrediënten/producten.
Gluten en noten worden gespecificeerd conform de reglementering.
De samenstelling van onze producten of menu kan wijzigen. We adviseren jullie daarom om, in geval van allergieën, steeds de laatste update van het allergenenoverzicht te raadplegen of advies in te winnen bij uw behandelende arts of allergoloog.
McDonald’s is geen allergenenvrij restaurant. De mogelijkheid van kruisbesmetting is dus altijd aanwezig. McDonald’s kan zodoende niet garanderen dat producten geen sporen bevatten van bepaalde allergenen.
De 14 allergenen:
- Gluten bevattende granen (tarwe, gerst, haver, rogge, spelt, kamut/ khorasan)
- Soja
- Noten (amandel, hazelnoot, walnoot, cashewnoot, pecannoot, paranoot, pistachenoot, macadamia/Queenslandnoot)
- Pinda
- Sesam
- Melk
- Eieren
- Vis
- Schaaldieren
- Selderij
- Sulfiet
- Mosterd
- Lupine
- Weekdieren