You are here

CONTACT

U BENT OP ZOEK NAAR EEN SPONSOR?

Sponsoring

 

McDonald's® is overal ter wereld sponsor van talrijke sportevenementen: de bekendste zijn wellicht de Wereldbeker voetbal en de Olympische Spelen.

 

In 2001 startten wij met het sociaal project “ Geef om een glimlach” om kinderen met een lip-, kaak-, of gehemeltespleet te helpen. Hiervoor organiseren wij jaarlijks een geldinzamelactie en dergelijke in elk van onze restaurants. (Voor meer info hieromtrent, surf naar www.giveasmile.be) 


McDonald's® Belgium doet enkel aan sponsoring op nationaal gebied in volgende takken:
   - aanwezigheid van het logo op de voetbalpanelen in de Jupiler League
   - FIFA World Cup, UEFA Euro Cup
   - Olympische Spelen


Op lokaal niveau is McDonald's®, dankzij het dynamisme van de Belgische franchisenemers, partner van talrijke clubs en evenementen in verschillende sporttakken.
Indien u zelf een evenement organiseert en hiervoor graag een sponsoraanvraag had ingediend, raden wij u aan om contact op te nemen met het dichtstbijzijnde restaurant in uw buurt. Het is de betreffende franchisenemer zelf die beslist of hij in het kader van zijn lokale acties op uw aanvraag kan ingaan.

 

Wij wensen u alvast veel succes toe met uw activiteiten en danken u voor de belangstelling die u toont voor McDonald’s®
Klik hier om onmiddellijk contact op te nemen met het restaurant van uw keuze. 

 

Klik hier om uw restaurant te contacteren

U ZOEKT PROMOTIEMATERIAAL OF HAPPY MEAL® SPEELTJES VOOR TOMBOLA OF DERGELIJKE?

Aanvraag voor promotiemateriaal 

 

Op het hoofdkantoor beschikken wij spijtig genoeg niet over een voorraad promotiemateriaal of Happy Meal® speeltjes. Dit wordt onmiddellijk door ons distributiecentrum aan de restaurants uitgeleverd.

 

Indien u hiernaar op zoek bent, kan u steeds informeren bij het dichtstbijzijnde restaurant.

 

Klik hier om uw restaurant te contacteren

U BENT STUDENT EN OP ZOEK NAAR INFORMATIE OVER McDONALD'S® BELGIË?

Beste student, 

 

Het is verheugend te merken hoeveel studenten McDonald’s® als onderwerp kiezen voor een case, eindwerk, … en de intentie hebben om één of ander aspect van onze bedrijfsstrategie verder te onderzoeken.

 

Gezien de talrijke aanvragen die wij binnenkrijgen, begrijpen jullie best dat het voor ons onmogelijk is om hierop telkens individueel in te gaan (vragenlijsten beantwoorden, interviews geven, …). Wij hopen dat jullie anderzijds begrijpen dat het verstrekken van gedetailleerde informatie moeilijk is omwille van confidentialiteitsredenen.

 

Daar wij studenten toch graag verderhelpen, vinden jullie hiernaast ons persdossier. 

 

Dit behandelt verschillende aspecten zoals onze filosofie, geschiedenis, onderneming en producten. Indien jullie meer willen weten over hetgeen waarvoor McDonald’s® zich allemaal inzet op sociaal vlak en de acties die McDonald’s® onderneemt voor een beter behoud van het milieu, raadpleegt u best ons Maatschappelijk verslag. 

 

Het boek ‘Behind the Arches’ van John Love is ook een boeiende en leerrijke bron om meer te weten te komen over McDonald’s®. Dit boek is te vinden in de boekenhandels of in de bibliotheek van uw school of van uw universiteit.

 

Indien jullie meer internationale informatie wensen (feiten en cijfers), vindt u deze terug op www.mcdonalds.com.

 

Wij wensen jullie alvast veel succes met jullie studies.

 

Persinformatie
» Onderneming februari '09
» Geschiedenis februari '09
» Filosofie februari '09
» Producten februari '09

 

Kwaliteit
» McDonald's® quality greenbook

 

Maatschappelijke verslag
» Maatschappelijk verslag 11 mei '06
 

Klik hier om uw restaurant te contacteren

U DENKT ERAAN OM EEN VERJAARDAGSFEESTJE TE ORGANISEREN IN EEN MCDONALD'S® RESTAURANT?

Verjaardagsfeestje

 

Onze restaurants worden uitgebaat door franchisenemers (zelfstandige ondernemers) en zij bepalen elk afzonderlijk de condities voor de verjaardagsfeestjes die doorgaan in hun restaurant.

Klik hier om uw restaurant te contacteren

U BENT GEÏNTERESSEERD IN EEN BUSINESS CARD OF GROEPSKORTINGEN?

Groepskortingen/Getrouwheids- of reductiekaarten 

 

Onze restaurants worden uitgebaat door franchisenemers (zelfstandige ondernemers) en zij bepalen elk afzonderlijk de kortingen of locale acties in hun restaurant. McDonald’s® België kan deze kortingen niet toekennen. Wij raden u dus aan om onmiddellijk contact op te nemen met de verantwoordelijke van één van onze restaurants en die zal u hier graag meer informatie over verschaffen. 

Klik hier om uw restaurant te contacteren

U WENST INFORMATIE OVER ONZE FRANCHISEFORMULE?

De McDonald's®-franchise: een formule die in België zeer sterk ontwikkeld is 

 

61 van de 62 McDonald's®-restaurants in België worden uitgebaat door franchisenemers. De franchiseformule ligt aan de basis van de ontwikkeling en het dynamisme van McDonald's® in België en de rest van de wereld, en dit sinds de opening van het allereerste franchiserestaurant in 1961. 

 

Wat is een franchisenemer? 

 

80 % van de McDonald's® restaurants in de wereld wordt beheerd door franchisenemers en zelfs nog meer in België waar de verhouding meer dan 95% bedraagt. 

Deze plaatselijke KMO-leiders zijn als ondernemer actief in hun eigen stad of regio en maken van McDonald's® een echt lokaal merk. Deze zelfstandige leidt zijn eigen zaak en zet zich dagelijks volledig in bij het operationele en administratieve beheer van zijn restaurants: rekrutering, opleiding, bestellingen, boekhouding, marketing en communicatie op lokaal niveau. 

Alvorens zij het beheer van hun restaurant op zich nemen, volgen de franchisenemers een intensief opleidingsprogramma gedurende 9 tot 12 maanden. 

Klik hier om uw restaurant te contacteren

U WENST CONTACT OP TE NEMEN MET EEN MCDONALD'S® RESTAURANT?

U WENST ONS OP DE HOOGTE TE STELLEN VAN UW LAATSTE ERVARING IN EEN McDONALD'S® RESTAURANT IN BELGIË

Kies een onderwerp