Onze ingrediënten hebben geen geheimen!

Ons grootste succes? De tevredenheid van onze klanten! En er is maar één manier om dat te bereiken: verse en kwaliteitsvolle ingrediënten! Je gelooft alleen wat je met je eigen ogen ziet? Je kan de keukens van onze restaurants 365 dagen per jaar bezoeken. Kom dus gerust eens een kijkje nemen.

The story behind the big mac®

Het verhaal van de Big Mac®

Meer weten

the story behind the fries

Het verhaal van de frietjes

Meer weten

100% natuurlijke kwaliteitsingrediënten

Wij werken nauw samen met onze leveranciers, we kennen elkaar door en door en weten dat zij ervoor zorgen dat ze producten van 100% topkwaliteit aanleveren.

McDonald's stelt de zelfde regels en strikte normen voor elk product en elke stap dat het in de keten aflegt, inclusief productie, transport en levermethodes.

Aardappelen van topkwaliteit!

Onze McDo frietjes worden gemaakt met aardappelen van topkwaliteit afkomstig van Belgische en Nederlandse aardappel- boeren met wie onze leverancier al jaren nauw samenwerkt. De frietjes zijn wereldwijd gekend voor hun perfecte vorm en goudgele kleur.
Meer weten

Onweerstaanbaar lekkere sla!

Elke dag komen er tientallen vrachtwagens met verse groenten aan bij onze leverancier. Men controleert onze sla met de hand voordat ze wordt gesneden, gewassen in ijswater en meteen verpakt. Zo kan de sla knapperig vers worden geleverd aan onze restaurants.
Meer weten

Een beetje zon voor je smaakpapillen!

Winter of zomer, onze leverancier werkt samen met betrouwbare producenten. Om ervoor te zorgen dat onze schijfjes altijd optimaal van kwaliteit zijn, moeten we rekening houden met veel factoren zoals de soort tomaten, het selectie- en teeltproces, de vervoersomstandigheden, kwaliteitscontroles, voorbereiding, verpakking, enz.

De allerbeste ajuinen!

De ajuinen, die wij gebruiken, komen van Nederlandse plantages, voornamelijk uit Zeeland en Flevoland. Vanaf de oogst begint een ware race om de beste te zijn! Bovendien worden ze onderworpen aan specifieke vereisten op vlak van grootte en kleur.

Lekkere broodjes van bij ons!

Onze broodjes bestaan voornamelijk uit bloem, gist, zout en suiker. We voegen geen bewaarmiddelen toe. We werken al jaren met zeer betrouwbare partners die ons echte kwaliteitsproducten leveren. Onze broodjes worden gebakken in onze moderne bakkerij gelegen te Olen.
Meer weten

Duurzame vis!

Onze visburgers, de Filet-O-Fish® en de Royal-O-Fish, hebben het duurzame certificaat van de Marine Stewardship Council (MSC) gekregen. De MSC-certificering garandeert dat onze vis afkomstig is uit de duurzame visserij en dat de herkomst ervan kan worden achterhaald.
Meer weten

Het beste van de kip!

Onze kippen krijgen kwaliteitsvolle voeding zodat we kwaliteit kunnen serveren. Het kippenwit wordt gemengd met andere ingrediënten: water, aardappelzetmeel, koolzaadolie en zout.
Meer weten

Lekkere melk en room

De zuivelleverancier met wie McDonald’s samenwerkt, gebruikt uitsluitend melk en room van haar eigen zuivelboeren. Hun producten, die voldoen aan de meest strikte kwaliteitseisen, worden bereid met de grootste zorg in de vestiging van Lummen, Limburg. Onze ijsjes en milkshakes bevatten geen bewaarmiddelen.
Meer weten

Seizoensgebonden fruit!

Het fruit in de McDo restaurants varieert in de loop van het jaar om zoveel mogelijk seizoensgebonden fruit te kunnen aanbieden. Elk stuk fruit wordt met de hand gesneden en gewassen in ijswater om de versheid te bewaren.

Ons rundvlees

100% rundvlees!

Onze hamburgers worden gemaakt met 100% rundvlees dat zorgvuldig geselecteerd wordt door onze leverancier. De runderen zijn afkomstig uit Ierland of Nederland. Er worden voornamelijk stukken van de voorflank van het dier gebruikt omwille van de lekkere smaak.

volgende

Rundvlees: niets minder, niets meer

De stukken rundvlees worden geleverd bij onze leverancier waarbij de koude keten steeds wordt gerespecteerd. Ze worden gecontroleerd volgens strikte procedures op vlak van voedselveiligheid alvorens ze zonder enige additieven worden fijn gemaald tot hamburgers. De hamburgers worden daarna diepgevroren, zorgvuldig verpakt en in vrieswagens vervoerd naar de restaurants, waar ze onmiddellijk worden gestockeerd in de diepvriezer.

volgende

Heerlijk gegrild

Al onze hamburgers worden gegrild zonder extra vetstof toe te voegen. Wij gebruiken tweezijdige bakplaten zodat we beide kanten van de hamburger gelijktijdig kunnen bakken. Zodra ze voldoende gegrild zijn, kruiden we ze licht met een snuifje zout en peper.

In minder dan 6 uur is onze leverancier in staat om de weg die een hamburger heeft afgelegd volledig te traceren. Elk lot vlees kan geïdentificeerd worden met een nummer dat gekoppeld is aan de slachthuizen, dieren en boerderijen.

Onze aardappelen

Heerlijke goudgele frietjes!

We verkrijgen deze lange goudgele frietjes met een knapperige korst en zachte kern, door aardappelen van topkwaliteit uit België en Nederland te gebruiken. Voor deze heerlijke frietjes hebben onze leveranciers de Innovator variëteit geselecteerd. Dit zijn lange aardappelen met een zachte kern.

volgende

Gewassen en geschild

Eenmaal de aardappelen het veeleisende selectieproces hebben doorstaan, worden ze aanvaard bij onze leverancier waar ze eerst worden gewassen in helder water. Vervolgens worden de aardappelen door middel van zeer hoge temperaturen geschild.

volgende

Gesneden, geblancheerd en verpakt

Onze aardappelen schieten we met grote snelheid door een frietmes om de lange frietjes te bekomen die jullie zo goed kennen. Daarna blancheren we ze om het teveel aan natuurlijke suikers te verwijderen. Vervolgens worden de frietjes voorgebakken, alvorens ze diep te vriezen en te verpakken, om daarna richting onze restaurants te vertrekken.

volgende

Vegetarische frietjes

Voor het bakken van onze frietjes, gebruiken wij een kwaliteitsmengeling van koolzaadolie en zonnebloemolie. 100% plantaardig dus!

Getuigenissen

Het Vlees

“De hamburgers die we aan McDonald’s België leveren zijn 100% puur rundvlees en bevatten geen bewaarmiddelen of kleurstoffen. We gebruiken voornamelijk vlees afkomstig van de voorflanken van het rund. Die worden nauwkeurig gecontroleerd zodat ze beantwoorden aan de strengste voorschriften.”

Grégory Blin – General Manager bij McKey

Het brood

“Additieven? Nee, wél passie, inzet en oog voor kwaliteit… Dat is wat onze mensen met enthousiasme toevoegen aan de broodjes voor McDonald’s.”

Julien Lauwers – Vice President/General Manager bij Guenther Bakeries Belgium

De frietjes

“Onze kwaliteitsaardappelen en een strikt productie- en bereidingsproces zorgen voor goudgele frietjes met een knapperige korst en zachte kern.”

Mark Jansen – Account Manager bij Lamb Weston

De ijsjes en milkshakes

“De ijsjes en milkshakes van McDonald’s België worden gemaakt met onze pure kwaliteitsmelk en -room. Zonder bewaarmiddelen. Zuivel op de graat dus.”

Christophe Vervenne – International Account Manager QSR

Het fruit

“Elk stuk fruit wordt zorgvuldig gewassen in zuiver ijswater en vervolgens handmatig in blokjes gesneden. Zo blijven de fruitsalades lekker vers.”

Hans Liekens – Business Director Out of Home & Fruit en Daan Vetters – Business Development Manager - QSR bij JUST

De groenten

“100% puur natuur. Onze sla wordt gesneden, gewassen, verpakt en knapperig vers aan de McDonald’s restaurants geleverd. We leveren al meer dan 20 jaar vers gesneden sla aan McDonald’s België en daar zijn we trots op.”

Karina van de Goor – Accountmanager bij Van Gorp Greenfood